Kesäretki Laukon kartanoon 2022

Orimattilan taideyhdistyksen kesäretki Laukon kartanoon 6.8.2022

Vihdoinkin pääsimme kesäretkelle!

Suuntasimme Pirkanmaalle Vesilahdelle Kurjen, Haarlan ja nyt Lagerstamien sukujen Laukon kartanoon. Se on historiallisesti merkittävä paikka Pyhäjärven rannalla, jossa järjestetään näyttelyitä ja mm. konsertteja. 
Tänä vuonna taiteiljajoukossa oli myös tuttu mies Orimattilasta, Tapani Kokko. Muut taiteilijat: Marjatta Tapiola, Heikki Marila, Moosa Myllykangas, Kauko Lehtinen sekä Viljami Heinonen.

Näyttelyiden jälkeen osallistuimme klo 18 alkaneeseen Olavi Uusivirran konserttiin. Vesilahden kohdalle osui helteisen sään katkaissut ukkosmyrsky, jonka aiheuttama syöksyvirtaus kaatoi jopa muutaman puiston isoista vanhoista puista. Ilma viileni ja tuuli tuiversi, ja kesäisesti varustautuneet joutuivat hakeutumaan välillä lämpimämpiin sisätiloihin. Konserttivieraita oli paikalla paljon ja ruuhkiltakaan ei voitu välttyä. Mutta tiettävästi Olavi sai ainakin osan väestä lämpiämään!

Retkeläisiä oli mukana 39 ja retkenjohtajanamme oli Tarja Haataja, joka oli yhdessä Tarja Vierisen kanssa hoidellut myös hyvin sujuneet retkijärjestelyt. Kiitokset heille!

Retkikuvat: Pirkko Onnela (klikkaa kuvaa niin tiedät enemmän!)